جوان آنلاین: دونالد ترامپ دیروز در اولین مقصد سفر منطقهای خود وارد عربستان شد و با ولیعهد این کشور دیدار و گفتوگو کرد؛ دیداری که ترامپ در آن سعودیها را دوست و شریک امریکا خطاب کرد و با توجه به خصلت منفعتطلبانهاش به صراحت تأکید کرد که سرمایهگذاران بزرگی را با خودش به ریاض آورده تا با دست پر به واشینگتن برگردند. این سفر با امضای توافقات تجاری متعدد، با دستاورد چند صد میلیارد دلاری برای امریکا همراه خواهد بود.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا که در دوره اول ریاست جمهوری خود، عربستان سعودی را به عنوان اولین مقصد سفر خارجی خود انتخاب کرده بود، در دور دوم ریاست خود در کاخ سفید هم این سنت را ادامه داد. ترامپ که روز سهشنبه به عربستان سفر کرد در قصر «الیمامه» شهر ریاض با «محمد بنسلمان» ولیعهد عربستان دیدار کرد. به گزارش روزنامه الشرق، ترامپ در این دیدار بنسلمان را دوست خود خواند و گفت: «عربستان و امریکا دو کشور دوست یکدیگر هستند.» ترامپ به بنسلمان گفت: «اول اینکه، من از دیدار با شما لذت میبرم و ما همدیگر را خیلی خوب میشناسیم و واقعاً معتقدم که خیلی همدیگر را دوست داریم. دوم اینکه، ایالات متحده سرمایهگذاری و مشاغل فوقالعادهای در کشور بزرگ شما به دست آورده است و مشاغل فراوانی ایجاد کردیم و ما به خدمترسانی بسیار خوب به کشور بزرگ شما ادامه خواهیم داد.» ترامپ همچنین گفت: «همانطور که میدانید، بزرگترین رهبران تجاری جهان اینجا حضور دارند. آنها قرار است با چکهایی قابلتوجه از اینجا بروند، در ازای چیزهایی که شما قرار است در ایالات متحده فراهم کنید و احتمالاً صحبت از ایجاد حدود ۲ میلیون شغل در پی این سفر وجود دارد.» دستورکار اصلی سفرهای ترامپ به عربستان، قطر و امارات بر امنیت، هوش مصنوعی، انرژی و تأمین تسلیحات متمرکز خواهد بود. ترامپ همچنین امروز چهارشنبه، در نشست اعضای شورای همکاری خلیج فارس و امریکا شرکت خواهد کرد.
دستاورد ۶۰۰ میلیارد دلاری ترامپ
پس از گفتوگوی بنسلمان و ترامپ، مجمع سرمایهگذاری عربستان و امریکا با حضور مقامات ارشد دو کشور و نمایندگان شرکتهای بزرگ بینالمللی در ریاض برگزار شد. این گام با هدف تعمیق مشارکت استراتژیک و افزایش جریان سرمایهگذاریهای متقابل برداشته شده است. به گزارش خلیجآنلاین، خالد الفالح، وزیر سرمایهگذاری عربستان در سخنان افتتاحیه خود تأکید کرد که «ثبات بنیانهای اقتصاد کلان عربستان و قدرت ذخایر نقدی آن از مهمترین عوامل جذب سرمایهگذاری است.» این مقام سعودی خاطرنشان کرد که عربستان سعودی قصد دارد طی چهار سال آینده ۶۰۰ میلیارد دلار در ایالات متحده سرمایهگذاری کند. او افزود: «چشمانداز ۲۰۳۰ پیشرفت چشمگیری در بخشهای انرژیهای تجدیدپذیر، هوش مصنوعی و صنایع پیشرفته داشته است.» او تأکید کرد: «روابط با ایالات متحده از نظر ژئوپلیتیکی و اقتصادی از جمله مهمترین روابط است که بیش از ۹۰ سال همکاری مستمر را دربر میگیرد.» با توجه به حضور سرمایهداران و رؤسای شرکتهای بزرگ امریکایی در عربستان، به نظر میرسد ترامپ این بار هم به خلیج فارس آمده تا دوباره با امضای توافقات تجاری، صدها میلیارد دلار از درآمدهای نفتی اعراب را به خزانه واشینگتن واریز کند. ترامپ در هفتههای اخیر بارها گفته بود که شیوخ عرب باید صدها میلیارد دلار در امریکا سرمایهگذاری کنند. ترامپ در دور اول ریاستجمهوری خود هم با امضای تفاهمات اقتصادی و امنیتی با عربستان و دیگر کشورهای عربی، به ادعای خودش توانسته بود یک میلیون شغل در امریکا ایجاد کند. او همچنین میخواهد نشان دهد برخلاف دولت بایدن، روابط نزدیک با شرکای سنتی امریکا در منطقه را حفظ خواهد کرد، حتی اگر آنها از نظر حقوق بشری مورد انتقاد قرار گیرند.